Draghundsskola, nordisk stil

Lektioner

1. Introduktion - Det går fort!

liten fia

Draghundsport har en del gemensamt med vanlig längdskidåkning - med undantag att här är förstås hunden en viktig detalj! Vi reder ut mer kring sporternas likheter, och berättar vilka hundraser som oftast syns i draghundsspåren. Filmer från draghundstävlingar ingår.

2. Hundens utrustning

liten selebild

Sele, lina och ett bälte med en krok är ett måste när man kör draghund! Mer detaljer om den utrustningen - och kanske en pulka...?! lär du dig här. Instruktionsfilmer om selar och midjebälte ingår.

3. Skidåkarens utrustning

liten_utru

Här berättar vi om skidor, pjäxor och stavar som behövs när du kör draghund. Film om hur du vallar för bästa glidet ingår.

4. Så lär du hunden att dra

liten_irl

Det där med att lära sin hund att dra - hur svårt kan det vara...? Ja, det beror mycket på vilken typ av hund du har. Här får du förslag på två olika metoder, och desslut lite knep och tips från folk med massor av rutin!

5. Skejtteknik

lite_skejt

Det finns fem växlar inom skejttekniken - de förklarar vi här. Filmer som visar varje växel ingår!

6. Träning, träning, träning!

Tillan_fjall2

Oj, vad många sätt det finns att träna ihop med sin hund: Skidåkning på vintern, cykel, löpning och simning under barmarksperioden, för att ta några exempel! Här får du en massa tips, och du får höra hur rutinerade draghundsförare tränar sina hundar, och dessutom en film som tydligt visar hur du stretchar din hund efter träning och tävling.

7. Tävling

liten_tavling

Sugen på att tävla? Här är sånt du bör känna till... Lycka till!